عوامل استرس زا در زندگی

در این مقاله از سایت بستیچر به معرفی عوامل استرس زا در زندگی خواهیم پرداخت و به معرفی 9 عامل استرس زا در زندگی کدام ها هستند و چجوری می تونیم باهاشون روبرو بشیم و اونها رو از بین ببریم.

 

عوامل استرس زا در زندگی

عوامل استرس زا در زندگی

بزرگترین عوامل استرس زا در زندگی ( آنهایی که بسیاری از ما می ترسیم که بالاخره باهاشون روبرو بشیم ) می توانند زندگی مون رو بهم بزنند، شخصیت ما رو تحت تاثیر قرارمی دهند و شاید نگاه ما به زندگی را تغییر دهند.

این عوامل از طرف دیگه می تونند قدرت ما رو بیشتر کنند اگر بدونیم به چه شکل میخوایم باهاشون روبرو بشیم. بذارین براتون توضیح بدم…

همانطور که می دونین استرس بخشی از پدیده های لاینفک زندگی انسان است البته بخشی که همه دوست داریم نابودش کنیم. بعضی از افراد به طور ذاتی بیشتر در معرض استرس هستند و استرس افراد رو به شکل های متفاوتی تحت تاثیر قرار میده که بستگی به شخصیت ، رفتار و تربیت ما در مواجه با چالش دارد.

برخی افراد به طور ذاتی قوی تر از دیگران هستند اما برخی دیگر به استرس واکنش بیشتری نشان می دهند.
خبر خوب اینست که اگر چه نمی توانیم شخصیتمان را عوض کنیم، مطالعات نشان داده است که می توانیم با تمرین شخصیت مان را قوی تر کنیم که یکی از این تمرین ها ایمن سازی در برابر استرس است.

اینجا به 9 عامل استرس زا در زندگی اشاره می کنیم. اما قبل از اینکه ببینیم چجوری میتونیم شخصیت قوی تری داشته باشیم و سر سخت باشیم باید ببینیم این عوامل استرس زا کدام هستند.

 

مواجه با مرگ عزیزان

به طور کلی این تجربه سخت ترین و تلخ ترین نوع از عوامل استرس زا است. زمانی که عزیزی از ما فوت می کند، ما احساسات متفاوتی تجربه می کنیم و به سختی دنیا را بدون آن فرد تصور میکنیم و به نوعی خودمان را گم میکنیم.
عزاداری و به سوگ نشستن فرایندی پیچیده است و برای همه یکسان انجام نمی شود. اگر می خواهیم با این حقیقت کنار بیاییم باید صبر، درک و مهربانی با خودمان داشته باشیم.

 

طلاق و جدایی یکی از عوامل استرس زا در زندگی می باشد

طلاق یا جدایی

طلاق یا جدایی از لحاظ روان شناسی می تواند برای فرد بسیار تلخ باشد چرا که فرد احساساتی مانند غافلگیری، بی چارگی، خیانت، سردرگمی و ضربه شدید احساسی را تجربه می کند. درست مثل تجربه از دست دادن عزیز، جدایی هم باعث میشود نتوانیم به آسانی هویت مان را بازسازی کنیم.

 

جابجایی محل زندگی و رفتن به خانه جدید

جابجایی خانه به دلایل زیادی می تواند حتی آرام ترین فرد را دچار آشفتگی کند چرا که برای اولین بار چنین شرایطی تجربه می کند. ممکن است وام سنگینی برداشته باشد و از لحاظ مالی دچار مشکل شود و نتواند زود با محیط جدید خو بگیرد به طوری که آمارها نشان داده 40 درصد افراد خرید خانه را از استرس زا ترین عوامل در دنیای امروزی می دانند.

 

ابتلا به بیماری سخت و مهلک

این رویداد سخت می تواند ما را به اشکال مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. این امر می تواند با به خطر انداختن سلامت ما توان مالی ما را دچار مشکل کند، ارتباط ما را با جامعه قطع کند، امیدواری به آینده را از ما بگیرد و ترس و وابستگی به دیگران را بیشتر کند که باعث می شود استقلال فردی را از دست بدهیم.

از دست دادن شغل

از دست دادن شغل می تواند مساوی با از دست دادن هویت فردی ما باشد مخصوصا که در جامعه ای زندگی می کنیم که همه در اولین برخورد می پرسند:” به چه کاری مشغول هستی؟”
بیکاری باعث می شود نتوانیم حمایت مالی از خانواده مان را به درستی انجام بدیم و بار دیگر نا امیدی درباره آینده را در ما زیاد می کند و آرامش فکری را از ما می گیرد.

 

ازدواج

ازدواج نوعی استرس مثبت و سازنده می تواند باشد، بله ازدواج از دیرباز نوعی تکامل فردی را به دنبال داشته است. زندگی مشترک با فرد دیگر می تواند چالش های زیادی برای ما به همراه داشته باشد مثلا مسئولیت های ما را زیاد کند و توقع و انتظارات را از شریک زندگی زیاد کند.

 

نگرانی های مالی و تصمیمات مهم درباره پول

از عهده بار مالی برآمدن و تصمیمات بزرگ درباره سرمایه گذاری و دخل و خرج می تواند ترس های زیادی در ما ایجاد کند و دوباره تصویری تاریک از آینده برای ما به دنبال داشته باشد.
علاوه بر این، فکر اینکه ما در شغل خود گیر افتاده ایم و همواره باید به صورت روتین روزهای خودمون رو بدون پیشرفت در زمینه مالی سپری کنیم می تواند استرس و ناراحتی های زیادی برای ما ایجاد کند.

 

بازنشستگی

بازنشستگی یکی دیگر از عوامل استرس زا است بدین معنی که اکثر ما تمام زندگی را انگار منتظر این لحظه هستیم تا بالاخره بازنشست شویم. برای این دسته از افراد که بازنشسته می شوند این نوعی تغییر بزرگ و هویتی تازه برای انسان است. داشتن حقوقی ثابت و دانستن اینکه شما در نیمه دوم زندگی خود هستید شاید خیلی دلهره آور باشد.

 

نگهداری و مراقبت از فرد بیمار در بین اعضای خانواده تان

این امر هم از جنبه فیزیکی و هم روانی بسیار برای فرد سخت و طاقت فرسا است و فردی که از دیگران مراقبت می کند غالبا نمی تواند از پس همه مسئولیت ها برآید و شاید نتواند زمان کافی برای زندگی خودش صرف کند.

 

 

 

این مطلب را دوست داشتید؟ لطفا به آن امتیاز دهید و با دوستان خود به اشتراک بذارید.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

  • چهار − 1 =

    دیدگاه ها

    1. نوید

      ممنون عالی بود 🙂

      پاسخ
      2 سال پیش
      • بستیچر

        خواهش میکنم موفق باشید

        پاسخ
        2 سال پیش